Круглий стіл з питань профілактики злочинності

З метою правової освіти школярів, за ініціативою районного управління освіти 23 вересня 2014 року на базі Харківської ЗОШ №140 проведено круглий стіл з питань попередження злочинності, правопорушень, насильства, роз’яснення чинного законодавства щодо правової відповідальності неповнолітніх, з пропаганди здорового способу життя.

Участь у круглому столі брали головний спеціаліст управління світи адміністрації Московського району Харківської міської ради Гринько Г.І., прокурор прокуратури Московського району міста Харкова Хандамирян А.А., завідувач сектору профілактики правопорушень служби у справах дітей Московського району Управління служб у справах дітей Департаменту праці та соціальної політики Харківської міської ради Сидорчук В.М., провідний спеціаліст-юристконсульт Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Московського району Сліпченко Т.І., лектор громадської організації «Фонд рятування дітей і підлітків України від наркотиків» Козиренко М.М. і 120 учнів 9-11 класів ЗОШ №№ 140, 123. Прокурором Хандамиряном А.А. було проінформовано дітей про напрямок роботи районної прокуратури щодо захисту прав дітей, зазначено, що рівень злочинності зріс, висвітлено питання про найпоширеніші злочини, які фіксуються зараз, в тому числі зберігання і розповсюдження наркотиків. Крім того, під час круглого столу гостями були порушені питання профілактики самовільних уходів дітей з дому, боротьби з тютюнопалінням школярів, запобігання насильства в родинах, роз’яснено учням механізм постановки на облік у ССД та СКМСД. Учні отримали буклети щодо профілактики вживання наркотиків.

Цей виховний захід у 2014/2015навчальному році ставпершиму циклі круглих столів, які щорічно проводяться на базі закладів району на виконання плану спільних дій управління освіти, навчальних закладів з СКМСД, ССД, ЦСССДМ, наркологічним кабінетом.

Кiлькiсть переглядiв: 96

Дата останньої зміни 30 Квітня 2024

Фотогалерея